Produções intelectuais em comum entre | 2020 a 2024 - CÍNTIA LACERDA RAMOS - Rosane F S

Produções intelectuais em comum entre CÍNTIA LACERDA RAMOS e Rosane F S de 2020 a 2024

2023 | Artigo completo publicado em periódico
Microencapsulation of presumptive probiotic bacteria Lactiplantibacillus plantarum CCMA 0359: technology and potential application in cream cheese
  • PEREIRA DE ANDRADE, DAYANA; BASTOS, SABRINA CARVALHO; Cintia Lacerda Ramos; SIMÕES, LUARA APARECIDA; DE ANDRADE TEIXEIRA FERNANDES, NATALIA; BOTREL, DIEGO ALVARENGA; MAGNANI, MARCIANE; Rosane Freitas Schwan; Dias, Disney Ribeiro
  • Volume: xx, Série: xx, Pg. inicial: 105669, Pg. final: xxx
  • Ver ISSN 0958-6946 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2023 | Artigo completo publicado em periódico
    Novel yeasts with potential probiotic characteristics isolated from the endogenous ferment of artisanal Minas cheese
  • NAYARA MARTINS ZILLE DE MIRANDA; Angelica Cristina de Souza; Paulo de Souza Costa Sobrinho; Disney Ribeiro Dias; Rosane Freitas Schwan; Cintia Lacerda Ramos
  • Volume: 54, Série: 2, Pg. inicial: 1021, Pg. final: 1033
  • Ver ISSN 1517-8382 | Brazilian Journal of Microbiology (Impresso)
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2023 | Artigo completo publicado em periódico
    Indigenous fermented foods: nutritional and safety aspects
  • Cintia Lacerda Ramos; BRESSANI, ANA PAULA PERREIRA; BATISTA, NADIA NARA; MARTINEZ, SILVIA JULIANA; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas
  • Volume: X, Pg. inicial: 101075
  • Ver ISSN 2214-7993 | CURRENT OPINION IN FOOD SCIENCE
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2022 | Artigo completo publicado em periódico
    Evaluation of potentially probiotic yeasts and Lactiplantibacillus plantarum in co-culture for the elaboration of a functional plant-based fermented beverage
  • FERREIRA, IARA; DE SOUSA MELO, DIRCEU; MENEZES, ALINE GALVÃO TAVARES; FONSECA, HUGO CALIXTO; DE ASSIS, BIANCA BEATRIZ TORRES; Cintia Lacerda Ramos; MAGNANI, MARCIANE; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas
  • Volume: 160, Pg. inicial: 111697
  • Ver ISSN 0963-9969 | Food Research International
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2022 | Artigo completo publicado em periódico
    Use of Kombucha SCOBY and Commercial Yeast as Inoculum for the Elaboration of Novel Beer
  • DA SILVA, MARIANA MUNIZ; DE SOUZA, ANGÉLICA CRISTINA; FARIA, EMANUEL ROBERTO; Molina, Gustavo; DE ANDRADE NEVES, NATHALIA; MORAIS, HARRIMAN ALEY; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas; Cintia Lacerda Ramos
  • Volume: 8, Série: 12, Pg. inicial: 748
  • Ver ISSN 2311-5637 | Fermentation-Basel
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2021 | Artigo completo publicado em periódico
    Brazilian cocoa hybrid-mix fermentation: Impact of microbial dominance as well as chemical and sensorial properties
  • MARTINEZ, SILVIA JULIANA; BATISTA, NÁDIA NARA; Cintia Lacerda Ramos; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas
  • Volume: X, Pg. inicial: XX
  • Ver ISSN 0022-1147 | Journal of Food Science
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2021 | Artigo completo publicado em periódico
    Sensory and flavor-aroma profiles of passion fruit juice fermented by potentially probiotic Lactiplantibacillus plantarum CCMA 0743 strain
  • CALIXTO FONSECA, HUGO; DE SOUSA MELO, DIRCEU; Cintia Lacerda Ramos; GALVÃO TAVARES MENEZES, ALINE; RIBEIRO DIAS, DISNEY; Freitas Schwan, Rosane
  • Volume: X, Pg. inicial: 110710, Pg. final: XX
  • Ver ISSN 0963-9969 | Food Research International
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2020 | Artigo completo publicado em periódico
    Yeasts isolated from Brazilian fermented foods in the protection against infection by pathogenic food bacteria
  • MENEZES, ALINE GALVÃO TAVARES; MELO, DIRCEU DE SOUSA; Cintia Lacerda Ramos; MOREIRA, SILVINO INTRA; ALVES, EDUARDO; Schwan, Rosane Freitas
  • Volume: 140, Pg. inicial: 103969
  • Ver ISSN 0882-4010 | Microbial Pathogenesis
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2020 | Artigo completo publicado em periódico
    Physiological and genetic characterization of indigenous Saccharomyces cerevisiae for potential use in productions of fermented maize-based-beverages
  • DE ALMEIDA SILVA VILELA, JAMILY; DE FIGUEIREDO VILELA, LEONARDO; Cintia Lacerda Ramos; Schwan, Rosane Freitas
  • Volume: xx, Pg. inicial: xx
  • Ver ISSN 1678-4405 | Brazilian Journal of Microbiology (Online)
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2020 | Artigo completo publicado em periódico
    Probiotic Properties of Lactobacilli and Their Ability to Inhibit the Adhesion of Enteropathogenic Bacteria to Caco-2 and HT-29 Cells
  • FONSECA, HUGO CALIXTO; DE SOUSA MELO, DIRCEU; Cintia Lacerda Ramos; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas
  • Volume: XX, Pg. inicial: XX
  • Ver ISSN 1867-1306 | Probiotics and Antimicrobial Proteins
  • Ver DOI
  • Ver estrato Qualis
  • 2022 | Trabalho publicado em anais de Congresso
    USO DE KOMBUCHA COMO CULTURA INICIADORA PARA PRODUÇÃO DE CERVEJA
  • Mariana Muniz da Silva; Angelica Cristina de Souza; Rosane Freitas Schwan; Cintia Lacerda Ramos
  • RESUMO - Evento: LOCAL, I Congresso de Ciências da Saúde da UFVJM (I ConCIS) e III Encontro de Medicina da FAMED (III EMED), Diamantina, 2022 - Anais: I Congresso de Ciências da Saúde da UFVJM (I ConCIS) e III Encontro de Medicina da FAMED (III EMED)
  • 2022 | Trabalho publicado em anais de Congresso
    REALIZAÇÃO DO TESTE DE ANTIBIOGRAMA EM LEVEDURAS ISOLADAS DE QUEIJO MINAS ARTESANAL PARA A DETERMINAÇÃO DE POTENCIAL PROBIÓTICO
  • NAYARA MARTINS ZILLE DE MIRANDA; Angelica Cristina de Souza; Rosane Freitas Schwan; Disney Ribeiro Dias; Cintia Lacerda Ramos
  • RESUMO - Evento: LOCAL, I Congresso de Ciências da Saúde da UFVJM (I ConCIS) e III Encontro de Medicina da FAMED (III EMED), Diamantina, 2022 - Anais: I Congresso de Ciências da Saúde da UFVJM (I ConCIS) e III Encontro de Medicina da FAMED (III EMED)
  • 2021 | Trabalho publicado em anais de Congresso
    ANÁLISE ANTIOXIDANTE, ANTIMICROBIANA E SENSORIAL DE VINAGRE PRODUZIDO COM EXCEDENTES DE FÍSALIS
  • Annayara Celestina Ferreira Fernandes; Angelica Cristina de Souza; Cintia Lacerda Ramos; Rosane Freitas Schwan; Disney Ribeiro Dias
  • RESUMO - Evento: NACIONAL, Congresso Nacional de Alimentos e Nutrição, Ouro Preto, 2021 - Anais: Congresso Nacional de Alimentos e Nutrição
  • 2023 | Capítulo de livro publicado
    Advances on the Valorization of Wastes Generated by Different Coffee Processing
  • Cintia Lacerda Ramos; Disney Ribeiro Dias; Rosane Freitas Schwan
  • Capítulo de livro publicado - Livro: Microbial Bioprocessing of Agri-food Wastes - Bioactive Molecules, ISBN - 9781003128977, páginas: 181 - 202, Organizadores: - Gustavo Molina; Minaxi Sharma; Rachid Benhida; Vijai Kumar Gupta; Ramesh Chander Kuhad1 ed., Boca Raton, CRC Press
  • Ver DOI
  • 2022 | Capítulo de livro publicado
    Non-Lactic Acid Bacteria as Probiotics and their Functional Roles
  • Cintia Lacerda Ramos; Elizabethe Adriana Esteves; NAYARA MARTINS ZILLE DE MIRANDA; Lauane Gomes Moreno; Rosane Freitas Schwan
  • Capítulo de livro publicado - Livro: Probiotics, Prebiotics and Synbiotics: Technological Advancements Towards Safety and Industrial Applications, ISBN - 9781119702160, páginas: 73 - 102, Organizadores: - Parmjit Singh Panesar; Anil Kumar Anal1 ed., New Jersey, John Wiley & Sons Ltd
  • Ver DOI
  • 2022 | Capítulo de livro publicado
    Wine production: Role of Non-Saccharomyces Yeasts
  • Vinod Kumar Joshi; Cintia Lacerda Ramos; Rosane Freitas Schwan
  • Capítulo de livro publicado - Livro: Concise Encyclopedia of Science and Technology of Wine, ISBN - 9781138092754, páginas: 217 - 230, Organizadores: - V. K. Joshi1 ed., Boca Raton, CRC Press
  • Esse perfil apresenta informações extraídas do currículo Lattes com importação para o SGPPG ocorrida em 15/03/2024
  • Produções intelectuais extraídas dos últimos 4 anos