Produções intelectuais em comum entre CÍNTIA LACERDA RAMOS e Rosane F S de 2021 a 2025
2023 | Artigo completo publicado em periódicoPEREIRA DE ANDRADE, DAYANA; BASTOS, SABRINA CARVALHO; Cintia Lacerda Ramos; SIMÕES, LUARA APARECIDA; DE ANDRADE TEIXEIRA FERNANDES, NATALIA; BOTREL, DIEGO ALVARENGA; MAGNANI, MARCIANE; Rosane Freitas Schwan; Dias, Disney Ribeiro Volume: xx, Série: xx, Pg. inicial: 105669, Pg. final: xxx Ver ISSN 0958-6946 | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL Ver DOI Ver estrato Qualis
Microencapsulation of presumptive probiotic bacteria Lactiplantibacillus plantarum CCMA 0359: technology and potential application in cream cheese
2023 | Artigo completo publicado em periódicoNAYARA MARTINS ZILLE DE MIRANDA; Angelica Cristina de Souza; Paulo de Souza Costa Sobrinho; Disney Ribeiro Dias; Rosane Freitas Schwan; Cintia Lacerda Ramos Volume: 54, Série: 2, Pg. inicial: 1021, Pg. final: 1033 Ver ISSN 1517-8382 | Brazilian Journal of Microbiology (Impresso) Ver DOI Ver estrato Qualis
Novel yeasts with potential probiotic characteristics isolated from the endogenous ferment of artisanal Minas cheese
2023 | Artigo completo publicado em periódicoCintia Lacerda Ramos; BRESSANI, ANA PAULA PERREIRA; BATISTA, NADIA NARA; MARTINEZ, SILVIA JULIANA; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas Volume: X, Pg. inicial: 101075 Ver ISSN 2214-7993 | CURRENT OPINION IN FOOD SCIENCE Ver DOI Ver estrato Qualis
Indigenous fermented foods: nutritional and safety aspects
2022 | Artigo completo publicado em periódicoFERREIRA, IARA; DE SOUSA MELO, DIRCEU; MENEZES, ALINE GALVÃO TAVARES; FONSECA, HUGO CALIXTO; DE ASSIS, BIANCA BEATRIZ TORRES; Cintia Lacerda Ramos; MAGNANI, MARCIANE; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas Volume: 160, Pg. inicial: 111697 Ver ISSN 0963-9969 | Food Research International Ver DOI Ver estrato Qualis
Evaluation of potentially probiotic yeasts and Lactiplantibacillus plantarum in co-culture for the elaboration of a functional plant-based fermented beverage
2022 | Artigo completo publicado em periódicoDA SILVA, MARIANA MUNIZ; DE SOUZA, ANGÉLICA CRISTINA; FARIA, EMANUEL ROBERTO; Molina, Gustavo; DE ANDRADE NEVES, NATHALIA; MORAIS, HARRIMAN ALEY; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas; Cintia Lacerda Ramos Volume: 8, Série: 12, Pg. inicial: 748 Ver ISSN 2311-5637 | Fermentation-Basel Ver DOI Ver estrato Qualis
Use of Kombucha SCOBY and Commercial Yeast as Inoculum for the Elaboration of Novel Beer
2021 | Artigo completo publicado em periódicoMARTINEZ, SILVIA JULIANA; BATISTA, NÁDIA NARA; Cintia Lacerda Ramos; DIAS, DISNEY RIBEIRO; Schwan, Rosane Freitas Volume: X, Pg. inicial: XX Ver ISSN 0022-1147 | Journal of Food Science Ver DOI Ver estrato Qualis
Brazilian cocoa hybrid-mix fermentation: Impact of microbial dominance as well as chemical and sensorial properties
2021 | Artigo completo publicado em periódicoCALIXTO FONSECA, HUGO; DE SOUSA MELO, DIRCEU; Cintia Lacerda Ramos; GALVÃO TAVARES MENEZES, ALINE; RIBEIRO DIAS, DISNEY; Freitas Schwan, Rosane Volume: X, Pg. inicial: 110710, Pg. final: XX Ver ISSN 0963-9969 | Food Research International Ver DOI Ver estrato Qualis
Sensory and flavor-aroma profiles of passion fruit juice fermented by potentially probiotic Lactiplantibacillus plantarum CCMA 0743 strain
2022 | Trabalho publicado em anais de CongressoMariana Muniz da Silva; Angelica Cristina de Souza; Rosane Freitas Schwan; Cintia Lacerda Ramos RESUMO, Evento: LOCAL, I Congresso de Ciências da Saúde da UFVJM (I ConCIS) e III Encontro de Medicina da FAMED (III EMED), Diamantina, 2022, Anais: I Congresso de Ciências da Saúde da UFVJM (I ConCIS) e III Encontro de Medicina da FAMED (III EMED)
USO DE KOMBUCHA COMO CULTURA INICIADORA PARA PRODUÇÃO DE CERVEJA
2022 | Trabalho publicado em anais de CongressoNAYARA MARTINS ZILLE DE MIRANDA; Angelica Cristina de Souza; Rosane Freitas Schwan; Disney Ribeiro Dias; Cintia Lacerda Ramos RESUMO, Evento: LOCAL, I Congresso de Ciências da Saúde da UFVJM (I ConCIS) e III Encontro de Medicina da FAMED (III EMED), Diamantina, 2022, Anais: I Congresso de Ciências da Saúde da UFVJM (I ConCIS) e III Encontro de Medicina da FAMED (III EMED)
REALIZAÇÃO DO TESTE DE ANTIBIOGRAMA EM LEVEDURAS ISOLADAS DE QUEIJO MINAS ARTESANAL PARA A DETERMINAÇÃO DE POTENCIAL PROBIÓTICO
2021 | Trabalho publicado em anais de CongressoAnnayara Celestina Ferreira Fernandes; Angelica Cristina de Souza; Cintia Lacerda Ramos; Rosane Freitas Schwan; Disney Ribeiro Dias RESUMO, Evento: NACIONAL, Congresso Nacional de Alimentos e Nutrição, Ouro Preto, 2021, Anais: Congresso Nacional de Alimentos e Nutrição
ANÁLISE ANTIOXIDANTE, ANTIMICROBIANA E SENSORIAL DE VINAGRE PRODUZIDO COM EXCEDENTES DE FÍSALIS
2024 | Capítulo de livro publicadoDE SOUSA MELO, DIRCEU; Cintia Lacerda Ramos; Letícia Linhares da Silva; Lene Jespersen; Rosane Freitas Schwan Capítulo de livro publicado, Livro: Postbiotics: Health and Industry, ISBN - 9780443221880, 1 volumes, páginas: 265 - 292, Organizadores: Dhanasekaran Dharumadurai; Prakash M. Halami, ed: 1, Cambridge, Academic Press
Mechanisms of postbiotics
2024 | Capítulo de livro publicadoRosane Freitas Schwan; Cintia Lacerda Ramos Capítulo de livro publicado, Livro: Bioreactor Technology in Food Processing, ISBN - 9780429424236, páginas: 18 - , Organizadores: Rosane F. Schwan, V. K. Joshi, Disney R. Dias, ed: 1, Boca Raton, Florida, US, Taylor & Francis Group, LLC Ver DOI
Microorganisms and Bioprocessing Application in Food
2023 | Capítulo de livro publicadoCintia Lacerda Ramos; Disney Ribeiro Dias; Rosane Freitas Schwan Capítulo de livro publicado, Livro: Microbial Bioprocessing of Agri-food Wastes - Bioactive Molecules, ISBN - 9781003128977, páginas: 181 - 202, Organizadores: Gustavo Molina; Minaxi Sharma; Rachid Benhida; Vijai Kumar Gupta; Ramesh Chander Kuhad, ed: 1, Boca Raton, CRC Press Ver DOI
Advances on the Valorization of Wastes Generated by Different Coffee Processing
2022 | Capítulo de livro publicadoCintia Lacerda Ramos; Elizabethe Adriana Esteves; NAYARA MARTINS ZILLE DE MIRANDA; Lauane Gomes Moreno; Rosane Freitas Schwan Capítulo de livro publicado, Livro: Probiotics, Prebiotics and Synbiotics: Technological Advancements Towards Safety and Industrial Applications, ISBN - 9781119702160, páginas: 73 - 102, Organizadores: Parmjit Singh Panesar; Anil Kumar Anal, ed: 1, New Jersey, John Wiley & Sons Ltd Ver DOI
Non-Lactic Acid Bacteria as Probiotics and their Functional Roles
2022 | Capítulo de livro publicadoVinod Kumar Joshi; Cintia Lacerda Ramos; Rosane Freitas Schwan Capítulo de livro publicado, Livro: Concise Encyclopedia of Science and Technology of Wine, ISBN - 9781138092754, páginas: 217 - 230, Organizadores: V. K. Joshi, ed: 1, Boca Raton, CRC Press
Wine production: Role of Non-Saccharomyces Yeasts
Esse perfil apresenta informações extraídas do currículo Lattes atualizado em 20/12/2024 11:48:25 com importação para o SGPPG ocorrida em 20/12/2024Produções intelectuais extraídas dos últimos 4 anos