joyce-maria-gomes-da-costa
JOYCE MARIA GOMES DA COSTA
Doutor(a) | UFLA | CIÊNCIA DE ALIMENTOS | CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS | ENGENHARIA DE ALIMENTOS
sgppg-sistema-de-gestao-de-programas-de-pos-graduacao

Periódicos | 2020 a 2024

Clique no nome do periódico para consultar o Qualis/CAPES
Brazilian Applied Science Review [ISSN: 2595-3621]
Produção 1 / 1
2023
  • Physical, chemical and morphological properties of starch extracted from oats
  • DOI: 10.34115/basrv7n2-019b
  • Geovana Thais da Silva; Rodrigo Peixoto de Paula e Silva; Beatriz Borges; Caroline Alves dos Anjos Brito; Marcio Schmiele; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 7, Série: 2, Pg. inicial: 728, Pg. final: 743
Brazilian Journal of Food Technology (Online) [ISSN: 1981-6723]
Produção 1 / 1
2020
  • Influence of wall materials on the microencapsulation of pequi oil by spray drying
  • DOI: 10.1590/1981-6723.13219
  • SANTOS, FABIANA HELEN DOS; SILVEIRA, BIANCA MARISE PEREIRA E; SOUZA, LOURENA LOPES DE; DUARTE, ANNA KAROLINA CRUZ; RIBEIRO, MILTON COSME; PEREIRA, KEYLA CARVALHO; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 23, Pg. inicial: 1, Pg. final: 12
JOURNAL OF EXCIPIENTS AND FOOD CHEMICALS [ISSN: 2150-2668]
Produção 1 / 2
2023
  • Advances in the encapsulation of bioactive compounds present in Brazilian fruits
  • Nicole Guimarães Lima; Emille Loren Silva Almeida; Hugo José Martins Carvalho; Paulo Henrique Silva Lopes; David Lee Nelson; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 14, Série: 3, Pg. inicial: 1-11
Produção 2 / 2
2022
  • An investigation into the stability of an oregano essential oil emulsion for the preparation of microparticles using spray drying
  • keyla Carvalho Pereira; Mayara Caroline Souto Barcelos; Gabriela Fontes Alvarenga; Matheus Santana Salvador Pereira; Danielle Cristine Mota Ferreira; Álvaro Dutra de Carvalho Jr.; João H. P. M. Santos Santos; Guilherme Carneiro; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 13, Série: 4, Pg. inicial: 99, Pg. final: 105
Journal of Food Science [ISSN: 0022-1147]
Produção 1 / 1
2022
  • Encapsulation of phenolic and antioxidant compounds from spent coffee grounds using spray¿drying and freeze¿drying and characterization of dried powders
  • DOI: 10.1111/1750-3841.16281
  • ARAÚJO, CINTIA DA SILVA; VIMERCATI, WALLAF COSTA; MACEDO, LEANDRO LEVATE; SARAIVA, SÉRGIO HENRIQUES; TEIXEIRA, LUCIANO JOSÉ QUINTÃO; Joyce Maria Gomes da Costa; PIMENTA, CARLOS JOSÉ
  • Volume: n/a, Série: n/a, Pg. inicial: n/a, Pg. final: n/a
Journal of Food Science and Technology [ISSN: 0975-8402]
Produção 1 / 1
2021
  • Encapsulation of safflower oil in nanostructured lipid carriers for food application
  • DOI: 10.1007/s13197-021-05078-5
  • ALMEIDA, OSMAR PATRICIO; DE FREITAS MARQUES, MARIA BETÂNIA; DE OLIVEIRA, JOCILANE PEREIRA; Joyce Maria Gomes da Costa; RODRIGUES, ANA PAULA; YOSHIDA, MARIA IRENE; MUSSEL, WAGNER DA NOVA; CARNEIRO, GUILHERME
  • Volume: xx, Pg. inicial: xx-xx
Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie / Food Science + Technology [ISSN: 0023-6438]
Produção 1 / 1
2022
  • Tailoring the physicochemical properties of freeze-dried buriti oil microparticles by combining inulin and gum Arabic as encapsulation agents
  • DOI: 10.1016/j.lwt.2022.113372
  • PEREIRA DE OLIVEIRA, JOCILANE; ALMEIDA, OSMAR PATRICIO; CAMPELO, PEDRO HENRIQUE; CARNEIRO, GUILHERME; DE OLIVEIRA FERREIRA ROCHA, LARISSA; SANTOS, JOÃO H.P. M.; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 161, Pg. inicial: 113372
Powder Technology (Print) [ISSN: 0032-5910]
Produção 1 / 1
2023
  • Effects of native oat starch on vitamin B12 microencapsulation: New perspectives on encapsulants
  • DOI: 10.1016/j.powtec.2023.119325
  • Nicole Guimarães Lima; Gabriela Nepomuceno Lima; Viviane Gomes da Costa Abreu; Paulo Henrique Silva Lopes; Joyce Maria Gomes da Costa
  • , Pg. inicial: 119325
RESEARCH, SOCIETY AND DEVELOPMENT [ISSN: 2525-3409]
Produção 1 / 3
2023
  • O limiar entre farmácia e alimentos: Microencapsulação de vitamina B12 para enriquecimento de alimentos plant-based
  • DOI: 10.33448/rsd-v12i3.40354
  • Nicole Guimarães Lima; Gabriela Nepomuceno Lima; Viviane Gomes da Costa Abreu; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 12, Série: 3, Pg. inicial: e1912340354
Produção 2 / 3
2023
  • Processo de Extração do Amido de Aveia: Estudo de Revisão.
  • DOI: 10.33448/rsd-v12i5.40361
  • Geovana Thais da Silva; Rodrigo Peixoto de Paula e Silva; Beatriz Borges; Caroline Alves dos Anjos Brito; Marcio Schmiele; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 12, Série: 5, Pg. inicial: e9812540361
Produção 3 / 3
2022
  • A influência da música no consumo dos alimentos
  • DOI: 10.33448/rsd-v11i2.25495
  • XAVIER, PATRÍCIA SANTOS; GOMES, LARISSA RODRIGUES; AMARAL, TATIANA; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 11, Série: 2, Pg. inicial: e27311225495, Pg. final: 1-12
REVISTA BRASILEIRA DE AGROTECNOLOGIA [ISSN: 2317-3114]
Produção 1 / 1
2021
  • Influencia das matrizes encapsulantes no comportamento reológico de suspensoes de permeado de soro lacteo fermentado
  • DOI: 10.18378/REBAGRO.V12I2.8757
  • Hugo josé Martins Carvalho; SILVA, ERIC KEVEN; Soraia Vilela Borges; José Guilherme Lembi Ferreira Alves; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 11, Série: 2, Pg. inicial: 113, Pg. final: 117
REVISTA PERSPECTIVA (ONLINE) [ISSN: 2178-5937]
Produção 1 / 1
2023
  • Desenvolvimento de micropartículas de óleo essencial de orégano por Spray Drying
  • DOI: 10.31512/persp.v.47.n.179.2023.353.p.61-70
  • LIMA, NICOLE GUIMARÃES; SILVA LOPES, PAULO HENRIQUE; CARVALHO, HUGO JOSÉ MARTINS; ALMEIDA, EMILLE LOREN SILVA; Joyce Maria Gomes da Costa
  • Volume: 47, Série: 179, Pg. inicial: 61, Pg. final: 70